LLAEBIO

Hoe krijgen we agro-ecologie in het onderwijs?

 

In plattelandscentrum ‘het Paddenbroek’ te Gooik vond op maandag 2 mei 2022 de driemaandelijkse netwerkbijeenkomst ‘LLAEBIO draait door’ plaats. Thema van de namiddag was ‘agro ecologie en onderwijs’, waarbij enkele interessante presentaties de revue passeerden.


receptie

Eerst gaf Els Bonte van het departement landbouw en visserij meer duiding bij het strategisch plan bio in het secundair onderwijs. Daarna pitchte Anthony Denayer (Voedsel anders) zijn idee voor een agro-ecologische studiedag in het hoger onderwijs af. Verder bracht Eva Snijders (departement omgeving) een uiteenzetting over agro ecologie en hoger onderwijs waarna Eline D’Haene het vak ‘agro-ecologie’ aan de UGent situeerde.

Tot slot brachten we een bezoek aan de groeituin van Bert Geysels en Mathias Vandenhoof, die op hun eigen manier jongeren in contact weet te brengen met agro- ecologie. De groeituin zet daarbij in op ervaringsgericht leren, vertrekkende vanuit het onderhoud van moestuintjes. Regelmatig nodigt de groeituin experts uit om samen met de leerlingen nieuwe technologieën te ontwikkelen. Kortom: een uiterst leerrijke namiddag!

De presentaties van de namiddag zijn hier terug te vinden, meer informatie over groeituin 5.0 kan je hier vinden.


rondgang Bert Geysels