LLAEBIO

Ontdek de kennis en expertise in agro-ecologie en biologische landbouw en voeding in Vlaanderen

Via het Living Lab Agro-Ecologie en Biologische Landbouw gaan personen en organisaties met elkaar in gesprek, wisselen ze kennis uit en bouwen ze kennis op rond agro-ecologie en biologische landbouw en voeding. Heel wat kennis en expertise is al aanwezig in Vlaanderen. Maar waar vind je deze landbouwers, personen of organisaties? En welke kennis hebben ze in huis?

 

Netwerkdatabank agro_ecologie en bio

 

Steeds de gewenste expert en kennis binnen handbereik

Het Living Lab Agro-Ecologie en Biologische Landbouw (LLAEBIO) is een Vlaams netwerk voor iedereen die zich wil inzetten voor de verdere ontwikkeling van een eerlijke en gezonde voedings- en landbouwsystemen vanuit een agro-ecologische en biologische insteek. LLAEBIO doet dit door personen of organisaties met elkaar te verbinden. Samen wisselen ze kennis uit en bouwen ze kennis op over agro-ecologie en biologische landbouw via een verscheidenheid aan activiteiten. Er is trouwens al heel wat kennis en expertise aanwezig in Vlaanderen. Maar waar vind je deze landbouwers, personen of organisaties? En welke kennis hebben ze in huis?

Uit deze vraag ontstond bij geïnteresseerden in het living lab het voorstel voor het uitbouwen van een online netwerkdatabank. De kennis die aanwezig is, willen we graag zichtbaar maken en delen met iedereen. In januari 2023 lanceerde LLAEBIO zo zijn online netwerkdatabank, www.llaebio.be/netwerk.  Hier vind je heel wat informatie over personen en organisaties met kennis en expertise in agro-ecologie en/of biologische landbouw. Via een handige selectiefilter kan je bijvoorbeeld zoeken naar een expert binnen een bepaalde sector of met kennis over een bepaald thema.  Zo kan iedereen elkaar vlot vinden De databank loodst je ook naar een gepaste lesgever. Gebruikt hiervoor de filter ‘beschikbaarheid als lesgever’ en je vindt er een lijst van personen samen met de thema’s of facetten van agro-ecologie en/of biologische landbouw die zij kunnen toelichten. Ondertussen registreerde zich reeds 80 personen van uiteenlopende organisaties, landbouwers, onderzoekers, beleidsmakers, NGO’ers, adviseurs, ….

 

voorbeeld online databank

Lijkt dit ook jou interessant?

Ben je op zoek naar personen met kennis en expertise in agro-ecologie en biologische landbouw voor een project, congres, lezing of heb je een specifieke vraag? Neem dan een kijkje op www.llaebio.be/netwerk en doorzoek onze databank.  Via een interactieve kaart, selectiefilter of de algemene zoekfunctie, ben je via een klik verwijdert van jouw expert. 

 

Help mee de databank uitbouwen!

Heb je zelf expertise in agro-ecologie en/of biologische landbouw die je graag met anderen wil delen? Maak je zelf kenbaar door het invullen van dit formulier en help ons de databank verder uit te bouwen. Wij zorgen dat je mee opgenomen wordt in ons netwerk.

 

Meer weten over LLAEBIO of de databank? Of je vindt toch niet de persoon of kennis waar je naar zoekt?

Neem dan contact op met ons via llaebio@ilvo.vlaanderen.be of ons contactformulier. Elke vraag wordt zorgvuldig behandeld en we brengen je in contact met de juiste expert.