Biobedrijfsnetwerk varkens: voederkwaliteit en voeders samenstellen
De gebeurtenissen en evoluties van de afgelopen twee jaar hebben ervoor gezorgd dat de manier waarop we ons vee voederen een veelbesproken onderwerp is. De impact van internationale crisissen doet de vraag rijzen of het mogelijk is om de afhankelijkheid van buitenlandse ingrediënten af te bouwen. Landbouwers denken er meer en meer over om zelf voeders te gaan produceren of mengen op het eigen bedrijf, een aantal doet dit ook al.
Waarop moet je letten als je zelf voeders gaat samenstellen? Hoe voorzie je in de eiwitbehoefte van de dieren? Hierover willen we op het volgende biobedrijfsnetwerk in discussie gaan met experten Sven De Vos (nutritionist bij INVE) en Greet Tavernier (onderzoeker ILVO).
Omdat het thema ook in toekomstig onderzoek aan belang zal winnen, zijn op dit netwerkmoment ook andere geïnteresseerden (onderzoekers, voederleveranciers, adviseurs,…) welkom.
Programma:
14h Welkom + introductie
14h15 Voederkwaliteit en zelf voeders samenstellen (Sven De Vos)
15h30 Teelt van soja in Vlaanderen (Greet Tavernier)
16h30 Afsluiting
Het biobedrijfsnetwerk gaat door op 3 maart op ILVO (Scheldeweg 68, 9090 Melle) in Zaal 1.
Het netwerk is gratis, maar inschrijven via het formulier is verplicht.
Meer info?
laura.vanvooren@bioforum.be
0474 05 41 38