LLAEBIO

GLB in de diepte voor agro-ecologische en biologische landbouwers

 

boerin

 

Half mei is de eerste aanvraagperiode voor VLIF-productieve investeringssteun opengesteld (nieuwsbrief LV). De regels om in aanmerking te komen voor VLIF-steun zijn in het  GLB strategische plan 2023-2027 gewijzigd, waardoor meer agro-ecologische en biologische landbouwers, ook starters, in aanmerking komen voor VLIF-steun!

 

Een goede gelegenheid dus om even terug  het webinar dat BioForum, het Departement Landbouw en Visserij en het Living Lab Agro-Ecologie en Biologische landbouw organiseerden op 30 maart te bekijken: “GLB 2023 in de diepte voor biologische en agro-ecologische landbouwers”. Tijdens dit webinar gingen Marleen Delanoy en Marleen Mertens van het Departement Landbouw en Visserij bijkomend in op een aantal specifieke elementen in het GLB en VLIF, die voor agro-ecologische en biologische landbouwers belangrijk kunnen zijn bv :

 

  • Wat verandert in het nieuwe GLB aan de steun voor biolandbouwers?
  • Ben ik een actieve landbouwer en kom ik in aanmerking voor steun?
  • Wat is er veranderd aan de voorwaarden voor VLIF steun?
  • Op welke onderdelen van het VLIF kan ik een beroep doen?
  • Kom ik als nieuwe starter in aanmerking voor VLIF steun?

 

De presentaties en de opname vindt u hier. Bovendien heeft BioForum de antwoorden op vragen die tijdens het webinar gesteld werden opgelijst in twee FAQ-documenten. U vindt ze eveneens hier. De informatie in dit webinar was complementair aan de meer algemene presentaties van het Departement Landbouw en Visserij, die u hier vindt (o.a. webinar VLIF maatregelen van 16 mei).

 


logo's organisatoren