LLAEBIO

Wie schrijft de beste thesis agro-ecologie en biologische landbouw?

 

Het Vlaams BioKennisNetwerk, een samenwerking tussen Biobedrijfsnetwerken, CCBT en LLAEBIO, reikt elke twee jaar een prijs uit aan de master-of bachelorstudent die de beste thesis schrijft over biologische landbouw en voeding of agro-ecologie. Met deze prijs willen we als netwerk onze waardering laten zien aan studenten die mee helpen om samen met ons kennis op te bouwen rond agro-ecologie en biologische landbouw en deze kennis tot bij de landbouwers te brengen. De volgende uitreiking vind plaats eind 2024 maar studenten van de promotie 2023 kunnen zich nu reeds kandidaat. Wie zich kandidaat stelt , komt in deze editie in aanmerking voor de bijhorende geldprijs van 750€, ter beschikking gesteld door Boerenbond.

 

Thesisprijs agro-ecologie en biologische landbouw

 

Wie is potentiële kandidaat winnaar?

We doen een oproep aan alle master- en bachelor studenten afgestudeerd in 2023 of 2024 aan een Vlaamse onderwijsinstelling die een thesis schreven/schrijven relevant voor de biologische landbouw of agro-ecologie om zich kandidaat te stellen. Vertegenwoordigers uit de biologische sector (Boerenbond en BioForum), het Departement Landbouw en Visserij, CCBT en het Living Lab Agro-ecologie en biologische landbouw zullen alle inzendingen beoordelen op inhoud, in welke mate het onderzoek nieuwe inzichten voor de sector brengt, de kwaliteit van het onderzoek en de relevantie voor de Vlaamse biopraktijk en een winnaar selecteren eind 2024. Een samenwerking met actoren uit de praktijk wordt extra gewaardeerd.

 

Hoe stel men zich kandidaat?

De kandidaten vertalen de resultaten van hun thesis naar een vlot artikel, gericht aan de biologische sector (landbouwers, verwerkers, winkeliers of consumenten). Samen met hun thesis sturen ze hun kandidatuur in via het wedstrijdformulier terug te vinden via volgende link of naar lieve.decock@ilvo.vlaanderen.be voor 31 oktober 2024. De volgende uitreiking vind plaats eind 2024 maar studenten van de promotie 2023 kunnen zich nu reeds kandidaat.

Meer info over de thesisprijs kan je hier terugvinden.

boerenbond

 

 

 

 

Ken je een student op zoek naar een thesisonderwerp? Laat het ons dan weten. Stuur een mailtje en wij helpen de student graag mee met het vinden van een geschikt onderwerp samen met het Vlaams BiokennisNetwerk en Vlaamse biolandbouwers