LLAEBIO

Easy Peasy

Datum:
Organisator:
Artevelde Hogeschool
Plaats:
campus Kantienberg (Voetweg 66, 9000 Gent)  

 

paulvruchten


Resultaten voor lokale peulvruchtketens

      

Lokale peulvruchten vormen een belangrijk onderdeel van de eiwittransitie. Wat is de stand van zaken qua beleid, teelt, verwerking, productie en vermarkting van soja, kikkererwten, gele erwten, droogbonen en edamame? Hoe kan de toekomst van deze lokale peulvruchten voor humane voeding eruitzien? En waarom is het belangrijk dat we hierop inzetten?  

De resultaten van onderzoeksprojecten KIKET, PeaPact, KIPEi, LoCoSoy en Een Oesterzwamburger Vol Eiwitten worden samen voorgesteld. Het programma met binnen- en buitenlandse sprekers loodst je doorheen het volledige ketenverhaal van deze gezonde, duurzame en eiwitrijke smaakmakers. 


De interactieve studiedag biedt:  
Kennisverbreding: verdiep je in een specifiek peulvruchtdomein zoals beleid, teelt, verwerking, productie  of vermarkting  
Nieuwe inzichten: verkrijg nieuwe inzichten via good practices en overkoepelende conclusies over lokale peulvruchten  
Inspiratie: laat je inspireren door (internationale) experten   
Netwerkmogelijkheden: ontmoet actoren uit de hele peulvruchtketen   

Meer info en inschrijven via deze pagina.

Inschrijven  
Gratis inschrijven kan vanaf 30 november 2023